Воловецька районна державна адміністрація

Останні новини:

Воловецький РВ УДСНС України у Закарпатській області

121215

89100 Закарпатська область, смт Воловець, вул. Івана Франка, 1

тел.: (03136) 2-25-71

____________________________________________________

УВАГА, НАФТОПРОВІД !

УВАГА, НАФТОПРОВІД !

____________________________________________________

БУДЬТЕ ОБЕРЕЖНІ РОЗПАЛЮЮЧИ БАГАТТЯ

ІНФОРМУЄМО

ШАНОВНІ БАТЬКИ

В Україну прийшла справжня зима

НЕБЕЗПЕКА ВІД КРИЖАНИХ БУРУЛЬОК

Обмороження

Правила поведінки на льоду

ЯК МОЖНА ЗМЕНШИТИ РИЗИК ТРАВМ В ОЖЕЛЕДИЦЮ

До уваги жителів району!

Правила безпечної поведінки під час святкування Новорічних та Різдвяних свят

Що робити, коли горить автомобіль?

Основні заходи щодо запобігання можливого терористичного акту

Грози, блискавки і безпека

Прийоми виживання. Рекомендації щодо дій людини в умовах пожежі

Порядок дій у разі винекнення пожежі

Правила пожежгої безпеки для церков

Дії при сигналі “УВАГА ВСІМ!”

Правила поводження під час проведення евакуації

Основи безпеки на воді

Нагадайте дітям про електробезпеку!

Пожежна безпека в побуті

Укуси отруйних змій

Харчове отруєння: симптоми і лікування в домашніх умовах

 


signos-deficiencias-nutricionales-01-728x511Прийшов час коли на зміну теплим погожим осіннім дням йдуть прохолодні та похмурі дні в які хочеться перш за все зігрітися та обсохнути. Та перш за все потрібно пам’ятати про безпеку яка супроводжує нас в опалювальний сезон.
Через порушення правил улаштування печей та інших опалювальних приладів (АГВ, котлів тощо), а також неправильне користування ними зазвичай виникає чимало пожеж та загорянь, особливо у осінньо-зимовий період.

Як же запобігти лиху?

Передусім, слід пам’ятати, що перед початком опалювального сезону всі опалювальні прилади необхідно ретельно перевіряти, а у разі виявлення пошкоджень чи несправностей — ремонтувати.
Чищення димоходів та самих опалювальних приладів від накопиченої сажі потрібно здійснювати перед початком опалювального сезону та впродовж нього, а саме:

  • опалювальні печі періодичної дії на твердому та рідкому паливі — не рідше одного разу на три місяці;

  • печі та осередки вогню безперервної дії — не рідше одного разу на два місяці;

  • кухонні плити та кип’ятильники — щомісяця.
    Ці вимоги, насамперед, пов`язані із здатністю сажі (вуглецю) самозагорятися під дією вологи.
    Пам`ятайте, що димарі на горищах слід білити вапном чи глиною. Димарі будівель, що мають покрівлю з легкозаймистих матеріалів, повинні обладнуватися надійними іскрогасниками.
    Печі та інші опалювальні прилади повинні мати протипожежні розподіли (відступи) від спалимих конструкцій, виконані згідно з вимогами будівельних норм.
    Біля кожного опалювального приладу перед топковим отвором на дерев»яній підлозі слід прибити металевий лист розміром не менше 0,5м х 0,7 м.
    Відстань від опалювальних приладів до домашніх речей (шаф, стільців, столів, ліжок) повинна перевищувати 0,7 м, а від топкових отворів — 1,25 м.
    Грубки печей слід припиняти топити до того часу, як родина вкладатиметься спати, адже у разі виникнення пожежі біду практично ніхто вчасно не помітить.

Під час експлуатації пічного опалення не дозволяється:

– залишати без нагляду печі, що топляться, або ж доручати наглядати за ними малюкам;
– користуватися печами й осередками вогню, що мають тріщини:
– розміщувати паливо та легкозаймисті матеріали й речовини безпосередньо перед топковим отвором;
– зберігати незагашені вуглини та золу в металевому посуді, встановленому на дерев’яній підлозі або у спалимій підставці:
– сушити та складати на печах одяг, дрова, легкозаймисті матеріали та предмети;
– використовувати для розпалювання печей ЛЗР та ГР, топити вугіллям, коксом і газом печі, не пристосовані для цього;
— використовувати дрова, довжина яких перевищує розміри паливника або топити печі з відкритими дверцятами;
— використовувати вентиляційні та газові канали як димоходи:
— улаштовувати на димових трубах антени телевізорів, радіоприймачів тощо;
— допускати перепал печі;
— улаштовувати в помешканні тимчасові печі.

Отож, виконуючи прості правила безпеки, ви збережете життя собі та своїм близьким та рідним. Хай в ваших оселях буде тепло та затишок.

 


Державна служба України з надзвичайних ситуацій попереджає громадян про своєчасне інформування щодо виявлення вибухових пристрої

Для того, щоб вирізнити вибухові пристрої з-поміж усіх інших, варто запам’ятати їхні характерні ознаки:

– предмети є незнайомими або незвичними для цієї обстановки чи території;

– наявність звуків, що лунають від предмету (цокання годинника, сигнали через певний проміжок часу), миготіння індикаторної лампочки;

– наявність джерел живлення на механізмі або поряд з ним (батарейки, акумулятори тощо);

– наявність розтяжки дротів, або дротів, що тягнуться від механізму на велику відстань;

– предмет може бути підвішений на дереві або залишений на лавці.

Категорично забороняється:

– торкатися предмету і пересувати його;

– користуватися засобами радіозв’язку, мобільними телефонами (вони можуть спровокувати вибух);

– заливати його рідинами, засипати грунтом або чимось його накривати;

– торкатися підозрілого пристрою та здійснювати на нього звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини отруйні та чутливі до механічних, звукових впливів та нагрівання.

При виявленні вибухових пристроїв телефонуйте 101 або 102.


pozharnoj_bezopasnosti_1330550594ШАНОВНІ БАТЬКИ!

 Не залишайте дітей без нагляду! 

Дбайте про безпеку своїх дітей, дотримуйтесь правил безпечної поведінки в побуті. Це варто зусиль!

Виховуйте у дітей навички культури безпечної поведінки, демонструючи на власному прикладі обережність у поводженні з вогнем, газом, водою, побутовою хімією, ліками.

Знайдіть декілька хвилин на відверту розмову з дітьми про це, Пам’ятайте, що вимірюватимуться ці хвилини ціною життя. А щоб неждана мить не стала сумним відтінком біди – потрібно давати дітям чіткі знання і вміння, як діяти в тій чи іншій ситуації.

Пам’ятайте, що життя наших дітей залежить тільки від нас самих!


702466Обережно гриби!

Основні причини отруєнь:

  •  вживання отруйних грибів;
    •    неправильне приготування умовно їстівних грибів;
    •    вживання старих або зіпсованих їстівних грибів;
    •    вживання грибів, що мають двійників або змінилися внаслідок мутації (навіть білі гриби і підберезники мають своїх небезпечних двійників).

Симптоми отруєння:

нудота, блювота, біль у животі, посилене потовиділення, зниження артеріального тиску, судоми, мимовільне сечовиділення, проноси, розвиток симптомів серцево-судинної недостатності

Щоб запобігти отруєння грибами, необхідно дотримуватися наступних правил:

  •  Не збирайте гриби:
    –    якщо не впевнені, що знаєте їх – якими б апетитними вони не здавалися;
    –    поблизу транспортних магістралей, на промислових пустирях, колишніх смітниках, в хімічно та радіаційно небезпечних зонах;
    –    невідомі, особливо з циліндричною ніжкою, у основі якої є потовщення “ бульба ”, оточене оболонкою;
    –    з ушкодженою ніжкою, старих, в’ялих, червивих або ослизлих;
    –    ніколи не збирайте пластинчаті гриби, отруйні гриби маскуються під них;
    –    “ шампіньйони ” та “ печериці ”, у яких пластинки нижньої поверхні капелюшка гриба білого кольору.
    •    Не порівнюйте зібрані чи придбані гриби із зображеннями в різних довідниках, – вони не завжди відповідають дійсності.
    •    Не куштуйте сирі гриби на смак.
    •    Ще раз перевірте вдома гриби, особливо ті, які збирали діти. Усі сумнівні -викидайте. Нижню частину ніжки гриба, що забруднена грунтом – викидайте. Гриби промийте, у маслюків та мокрух зніміть з капелюшка слизьку плівку.
    •    Гриби підлягають кулінарній обробці в день збору, інакше в них утворюється трупна отрута.
    •    При обробці кип’ятіть гриби 7-10 хвилин у воді, після чого відвар злийте. Лише тоді гриби можна варити або смажити.
    •    Обов’язково вимочіть або відваріть умовно їстівні гриби, які використовують для соління.
    •    Не пригощайте ні в якому разі грибами дітей, літніх людей та вагітних жінок.
    •    Гриби (зеленушка, синяк-дубовик, та деякі інші) містять отруйні речовини, які у шлунку не розчиняються. У взаємодії із алкоголем отрута розчиняється та викликає бурхливе отруєння.
    •    Значна кількість грибів, які досі вважались їстівними, містять мікродози отруйних речовин. Якщо вживати їх декілька днів підряд – також може статись отруєння.
    •    Суворо дотримуйтеся правил консервування грибів. Неправильно приготовлені консервовані гриби можуть викликати дуже важке захворювання – ботулізм.
    •    Гриби, які довго зберігалися, обов’язково прокип’ятіть 10-15 хвилин.

 ДОТРИМАННЯ ЦИХ ПРОСТИХ ПРАВИЛ МОЖЕ ЗБЕРЕГТИ ВАШЕ ЗДОРОВ’Я І НАВІТЬ ЖИТТЯ


89Шановні громадяни! Дотримуйтесь правил поведінки у лісі

Щорічно лісові пожежі завдають непоправного збитку природі і державі. У вихідні й святкові дні ліс відвідує велика кількість людей, що призводить до різкого зростання джерел вогню.

Утримуйтесь від розведення вогнища у лісі. Якщо розпалити вогнище вкрай необхідно:

– розпалюйте вогнище, по можливості, на місці попереднього;

– місце розпалювання вогню розчищайте від сухої трави, листя, гілля та іншого лісового сміття, обкладіть це місце камінням або обсипте землею (піском);

– не залишайте вогнище без нагляду;

– коли залишаєте місце відпочинку, обов’язково заливайте вогнище водою або засипайте піском, переконайтесь, що вогонь повністю загашено;

– кинуті порожні пляшки, непогашені сірники, цигарки можуть стати причиною загорання сухої трави та, як наслідок, пожежі.

Категорично забороняється:

– підпалювати ліс аби подати сигнал про порятунок;

– підпалювати суху траву на галявинах у лісі та на землях, що межують з лісами

Якщо ви опинилися в осередку пожежі :

– не тікайте від полум’я, що швидко наближається, у протилежний бік. Рухайтесь проти вітру, закривши голову і обличчя одягом;

– з небезпечної зони, до якої наближається полум’я, виходьте швидко, перпендикулярно напряму поширення вогню;

– якщо втекти від пожежі неможливо, то вийдіть на відкриту місцевість або галявину, ввійдіть у водойму або накрийтесь мокрим одягом і дихайте повітрям, що над самою поверхнею землі, рот і ніс прикривайте одягом чи шматком будь-якої тканини;

– гасити полум’я невеликих низових пожеж можна, збиваючи його гілками листяних порід дерев, заливаючи водою, закидаючи вологим ґрунтом та затоптуючи ногами;

– будьте обережні в місцях горіння високих дерев, вони можуть завалитися та травмувати вас;

– особливо будьте обережні у місцях торф’яних пожеж, враховуйте, що там можуть створюватися глибокі вирви, тому пересувайтеся, по можливості, перевіряючи палицею глибину слою, що вигорів;

–  після виходу із осередку пожежі повідомте місцеву адміністрацію та пожежну службу про місце, розміри та характер пожежі.

Пам’ятайте, що лише висока культура поводження з вогнем, дотримання правил пожежної безпеки позбавить вас від біди і страждань, що приносять пожежі.

_________________________________

Flickr Album Gallery Powered By: Weblizar